Online event: Biobased innovatieketens in de chemie

event 23 Jun 2021 16:00 - 17:00

Ben je werkzaam in de keten van chemische producten gemaakt van fossiele grondstoffen en overweeg je de overstap naar duurzame biogrondstoffen te maken maar weet je nog niet hoe? Neem dan deel aan het online event β€˜Biobased innovatieketens in de chemie’ op 23 juni 2021 van 16.00 – 17.00 uur!

Voor wie
Voor ondernemers, kennis- en onderwijsinstellingen en overheid werkzaam in de sectoren chemie, agro, food en maakindustrie.

Waarom
Biogrondstoffen zijn nodig om de chemiesector en onze (bouw)materialen te verduurzamen. Materialen gemaakt van biogrondstoffen dragen bij aan de reductie en opslag van CO2. Als deze grondstoffen duurzaam verkregen worden kunnen ze een groen alternatief zijn voor o.a. chemicaliΓ«n en materialen (zoals verpakkingen, coatings, verf, lijm, isolatiemateriaal, smeermiddelen, cosmetica e.d.). Provincie Gelderland wil de innovatieketen voor hoogwaardige biobased toepassingen in de maakindustrie stimuleren, met name in de chemie.

Wat
Tijdens deze live uitzending worden de drie focuslijnen op biogrondstoffen toegelicht op basis van het onlangs verschenen rapport β€œKansen voor vezelrijke biogrondstoffen in circulaire economie en klimaat” door Jeannette van Rijsoort (CoΓΆrdinator Biobased Economy – Provincie Gelderland).
We gaan in gesprek met de twee inspirerende ondernemers Fred van Schoonhoven (Directeur – BioPanel) en Jasper Groefsema (Account- en projectmanager – Paperfoam).
De twee experts RichΓ¨le Wind (CoΓΆrdinator HAN BioCentre & Associate Lector Biobased Economy) en Christiaan Bolck (Programma manager hernieuwbare materialen – Wageningen University & Research) nemen ons vervolgens mee in de kansen en uitdagingen van deze transitie.

Schuif online aan!
Wil je meer inzicht krijgen over de kansen van de biobased toepassingen in de chemie in Gelderland? Meld je dan snel (kosteloos) aan en zet de datum alvast in je agenda! Β Ook kun je vragen stellen via onze live chatbox! Voel je vrij om deze uitnodiging te delen met je netwerk.

AANMELDENΒ 

Klik hier voor de live uitzending

Dit event organiseert Kiemt in samenwerking met CIRCLES en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld