Opening van eerste plasticafval-recyclefabriek

event 29 apr 2021 11:00 - 12:30

Op 29 april wordt de Groene Plastic Fabriek in Almere officieel in gebruik genomen. Graag nodigt Kiemt partner Save Plastics je uit voor de virtuele opening. Via hun website wordt de openingsfilm vertoont van de Groene Plastic Fabriek met een 5-tal interviews over het vinden van praktische oplossing voor het plastic afval en het ontwikkelen van concrete producten voor moeilijk recyclebaar plastic uit huishoudafval. De fabriek is tot stand gekomen door een innovatiepartnerschap tussen de gemeente Almere, afdeling Stadsreiniging en het circulaire bedrijf Save Plastics in nauwe samenwerking met Provincie Flevoland en Cirwinn.

Hoogwaardig plastic, vooral bekend van de PET-flessen, is relatief makkelijk te recyclen. Maar ongeveer de helft van het plastic afval in Nederland is laagwaardig plastic, dat bestaat uit verschillende soorten plastic dat niet optimaal kan worden gescheiden en vaak erg vies is. Veel plastic wordt maar een keer gebruikt en daarna weggegooid. Van al het weggegooide plastic wordt maar liefst 50% verbrand.

In Almere werken ze hard aan innovatieve oplossingen om zo min mogelijk afval en schadelijke uitstoot te produceren. En daarvoor is er een groene plastic fabriek gebouwd, die al producten produceert voor Almere. Zo wordt de droom van Save Plastics werkelijkheid. Van lastig recyclebaar plasticafval van Almeerse huishoudens worden producten voor de openbare ruimte gemaakt zoals oeverbeschoeiing, paaltjes en bankjes. Deze producten neemt de gemeente weer af en gebruiken ze voor hun eigen stad. Zo kunnen ze de cirkel rond maken en ontstaat er een lokale circulaire economie voor plastic afval.

Bekijk via onderstaande link op 29 april de opening van de eerste plastic-recycle fabriek van Nederland:

groene plastic fabriek

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld