Oost-Nederland Uitgelicht: Soil Valley

event 17 Jan 2023 16:00 - 16:45

Voldoende en schoon water en een gezonde bodem is van groot belang voor iedereen in ons land. Daarom wil het kabinet water en bodem sturend laten zijn bij beslissingen over de inrichting van ons land. De vraag is hoe we de bodem nog beter kunnen beschermen, herstellen maar ook kunnen benutten.

Wil jij weten wat er in Oost-Nederland gebeurt op het gebied van water, grond en klimaat? Dan mag je de volgende uitzending van Oost-Nederland Uitgelicht niet missen! Op dinsdag 17 januari nemen we je mee naar Soil Valley in Giesbeek, waar op een terrein van 6,5 ha wordt gewerkt aan allerlei innovatieve ontwikkelingen op het gebied van grond, water, plant en agro.

Royal Eijkelkamp, Hal24K agri en een aantal partijen in de regio de Liemers zien het belang van een gezond bodem- en watersysteem voor de samenleving en hebben het initiatief genomen om dit thema op te pakken en door samenwerking te zoeken met onderzoeks- en kennis instellingen en bedrijven uit de keten in het innovatie ecosysteem Soil Valley. In Soil Valley staan onderzoek, onderwijs en businessontwikkeling rond de functionaliteit en de kwaliteit van het bodem-watersysteem centraal.

Sprekers

Tijdens de uitzending laten we jullie de test- en demonstratie velden zien van Innofields en vertellen we je meer over Royal Eijkelkamp. Vervolgens neemt host Franske van Duuren je mee langs 2 tafels vol experts. Aan de eerste tafel gaat het over de gezondheid van de bodem met experts zoals Fons Eijkelkamp van Royal Eijkelkamp, Bob Klein Lankhorst van Royal Eijkelkamp en Bodemliefde, Jeroen Peters van Soil Valley en InnovatieHub InnoFields en Jillis Smids student die onderzoek doet bij Soil Valley.

Het gesprek aan de tweede tafel zal gaan over hoe bodem en water sturend zijn voor ruimtelijke inrichting. Franske gaat aan deze tafel in gesprek met Harry AnkonΓ© van Hogeschool van Hall Larenstein en voorzitter Liemerse Ambassade, Ruud Kaitjily van HAL24K en Chiel Berendse van Altop.

Meekijken?

Wil jij deze uitzending van Oost-Nederland Uitgelicht niet missen? Kijn dan op dinsdag 17 januari vanaf 16:00 hier mee!

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld