Oost – Nederland Uitgelicht: koffiedik

event 14 dec 2021 t/m 1 Jul 2022 16:00 - 17:00

Oost – Nederland Uitgelicht
De veelzijdige toepassingen van koffiedik

Wat nog bij de meesten in de prullenbak belandt, staat deze middag in de spotlight: Koffiedik! En daar kun je verrassend veel mee doen. Ondernemers vanuit verschillende hoeken vertellen ons over hun product en daar staat koffiedik krachtig in de hoofdrol. We zijn te gast bij Faircompany in Ede, die actief is in allerlei innovatieve circulaire toepassingen van koffiedik. Zo werken zij aan nauwe samenwerkingen, die de keten van koffieplant tot koffiedik-toepassing optimaliseert en weten zij zelfs een auto op koffiedik te laten rijden.

Naast Patrick Koster van Faircompany, schuiven Josephine Nijstad van Caffe Inc. en Ruud Klep van de Versfabriek aan. Josephine van Caffe Inc. gaat ons meer vertellen over hoe zij natuurlijke olie en kleurstoffen winnen uit verbruikt koffiedik en wat je daarmee vervolgens kunt doen. Ruud Klep van de Versfabriek laat zien hoe je gebruik kunt maken van de Nijmeegse reststromen. Dit doen zij o.a door koffiedrab uit de Nijmeegse horeca de voedingsbodem te laten zijn voor oesterzwammen en wat voor een heerlijke producten je ermee kunt maken.

Kortom, een middaguurtje gevuld met β€œinsights” over dit restproduct, die volgens deze kenners goud waard is. Wie weet kun je als deelnemer aan deze live-stream ook bijdragen of wellicht brengt je dit als koffiedrinker op creatieve ideeΓ«n.Β  Dus pak een verse kop koffie erbij en schuif aan bij β€œOost-Nederland uitgelicht – de veelzijdige toepassingen van koffiedik”

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld