Oost-Nederland Uitgelicht: De toegevoegde waarde van de circulaire textielketen

event 15 mrt 2022 16:00 - 16:45

Oost – Nederland Uitgelicht
De toegevoegde waarde van de circulaire textielketen

Dinsdag 15 maart 2022 om 16.00 uur is de live-uitzending β€˜Oost-Nederland Uitgelicht’. We zijn tijdens deze uitzending te gast bij Werkzaak Rivierenland in Geldermalsen. Zij begeleiden mensen bij het vinden van werk en bieden inkomensondersteuning. EΓ©n van de projecten is Cirtex. Een samenwerkingsverband van op dit moment 15 partners, die zich samen bezighouden met de circulaire keten van textiel in Rivierenland.Β 

Wie is er te zien in deze uitzending?

Gastvrouw Franske van Duuren van Kiemt gaat in gesprek met Elfriede Boer, directeur van Werkzaak Rivierland, over hun rol in de circulaire textielketen. Daarna zullen Cees Brouwer van Avri en Onno in’t Veld van 2Switch vertellen wat zij doen in het ketenproject en vooral ook: hoe werkt het inzamelen en sorteren? Vervolgens komen Margot Chevalier van I-did en Niek Hokken van Htex aan bod over het verwerken van het textiel. Waarom doen ze dit? Hoe gaat dit in zijn werk? En wat is voor hen de toegevoegde waarde om textiel te recyclen? Tenslotte gaan Mark Hofman van OFN en Wim de Goei van Heutink Productiepartners in op het onderwerp: afnemers. Wat is hun connectie hierin met CIRTEX en wat hebben zij nodig voor hun producten?

Kortom, ook deze Oost-Nederland Uitgelicht zit weer bomvol inspiratie en zal een interessant inkijkje geven in de wereld van circulair textiel.

Wil jij ook in 45 minuten, via een online livestream, bijgepraat worden over de werking en succes van de keten van inzamelen, sorteren, verwerken en afname van het textiel? Meld je dan nu aan via onderstaand formulier:

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Maar meekijken is nog steeds mogelijk! Ga direct door naar de livestream via deze link.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld