Waterstofcorridor binnenvaart event

event 19 nov 2020 10:30 - 12:00

Graag nodigen wij je uit voor de online-sessie waterstofcorridor binnenvaart in Oost-Nederland op 19 november van 10.30 tot 12 uur.

Waterstof staat in het middelpunt van de belangstelling. Overheden kondigen op allerlei manieren aan dat zij de ontwikkeling van de waterstof economie op grote schaal willen stimuleren. Een van de sectoren waar een snelle opschaling richting waterstoftechnologie te verwachten valt, is de binnenvaart.

In het project RH2INE werkt het havenbedrijf Rotterdam samen met onder anderen Duisport aan het in de vaart brengen van waterstofschepen op de Rijn. Deze schepen zullen in de toekomst op diverse locaties waterstof moeten tanken en de ontwikkeling van een of meerdere bunkerlocaties in Oost-Nederland is daarbij een interessante optie. Dit biedt ook kansen voor het ontwikkelen van multimodale knooppunten (clean energy hubs) voor verschillende transportwijzen, die eveneens ingezet kunnen worden als instrument voor het managen van energiestromen.

Kortom, voor Oost-Nederland – met sterke waterstofclusters in de regio Arnhem Nijmegen en in de Cleantech regio – liggen hier grote kansen.

Tijdens de bijeenkomst krijgt je informatie over de beleidsontwikkeling en zullen diverse projecten zich presenteren. Samen met andere ondernemers (o.a. scheepsbouwers, transportondernemers, verladers, netbeheerders) en diverse partijen uit de waterstofketen willen we bespreken hoe we kansrijke projectvoorstellen voor de binnenvaart in Oost Nederland kunnen ontwikkelen.

Programma:

10:30 – 10:40 Welkom & introductie
10:40 – 10:55 De Green Deal call, mogelijkheden voor ondernemers (Remco Hoogma, onafhankelijk consultant binnenvaart)
10:55 – 11:10 Zero emissie binnenhavens (Joop Mijland, BCTN)
11:10 – 11:25 De mogelijkheden van waterstof voor de aandrijving van binnenvaart schepen ( Jogchum Bruinsma, Nedstack)
11:25 – 11:40 Waterstof Energie Management Systeem – voor groene havens (Jerome F. van Beek, MTSA Technopower)
11:40 – 11:55 Een zero emissie Rijn-Alpine corridor (Gerard Taat, provincie Gelderland)
11:55 – 12:00 Afsluiting

Wil jij graag deelnemen aan dit event? Geef je dan direct op via onze collega Tjardo Derksen!

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld