Het congres β€˜Stal van de Toekomst’

event 24 mrt 2022 15:00 - 17:30

Een kennisevent over het duurzame stalconcept voor de varkenshouderij.

Afgelopen jaar zijn we met deskundigen en varkenshouders aan de slag gegaan, om antwoord te vinden op de vragen: Hoe kunnen we maatregelen implementeren op bedrijfsniveau waarbij het dier centraal staat, wat zorgt voor een substantiΓ«le reductie van uitstoot van ammoniak, nitraat en fosfaat naar bodem? Hoe kunnen we een vermindering van de methaanuitstoot realiseren? Welke mogelijkheden zijn hiervoor en hoe maken we daarin de goede keuzes?

Vergeten in te schrijven? Stuur dan een mail naar secretariaat@kiemt.nl

Een inspirerend traject wat heeft geleid tot nieuwe kennis, ervaringen en resultaten. Kortom nieuwe inzichten en handvaten voor de toekomst die ook jij als varkenshouder of expert kan toepassen in het werkveld. Daarom organiseert Kiemt in samenwerking metΒ De Hoeve Innovatie,Β Encon Clean Energy,Β KDVΒ enΒ Wageningen University & ResearchΒ een fysiek kennisevent over het duurzame stalconcept voor de varkenshouderij.

Op 24 maart a.s. start dagvoorzitter Joris Putman de middag om 15:00 uur, en zal hij je mee nemen in de bevonden resultaten en ervaringen. Waarbij betrokken varkenshouders, deskundigen en inspirators aan het woord komen. Om 17:30 uur sluiten we af met een hapje en een drankje.

Een van de sprekers

β€œHouden van Varkens, een verdienstelijk perspectief”

Martin Scholten, inspirator en gewaardeerd adviseur, geeft zijn Visie op de varkenshouderij, waarbij hij ingaat op het het toekomstperspectief, diergezondheid en wat er nog meer te bereiken is.

Met varkens die gerespecteerd worden als slimme dieren, die je de ruimte geeft om als varken een goed en gezond leven te hebben, om zo een waardevolle en gewaardeerde rol kunnen spelen in een doordacht circulair voedselsysteem zonder verspilling, voor en door liefhebbers die liefdevol houden van varkens. Met β€˜stallen van de toekomst’, die een breuk vormen met het sombere beeld van een varkenshouderij uit het verleden. Win-novatie met een verdienstelijk perspectief!

Het Programma

15.00Β  Ontvangst
15.30Β  Start van het programma
15.45Β  Lezing door Martin Scholten
16.20Β  Video β€˜Stal van de Toekomst’ met nabespreking
16.30Β  Stellingen & Dilemma’s
17.00Β  Ervaringen en kennis uit de praktijk
17.30Β  Afsluiting op kennisplein met een hapje drankje

Kortom een inspirerend kennisevent op donderdag 24 maart a.s. in Renkum bij De Beekdalhoeve. Toegang is kosteloos.

Vergeten in te schrijven? Stuur dan een mail naar secretariaat@kiemt.nl

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld