GIST x Mode Partners 025: Designing circular textile ecosystems

event 30 Jun 2021 16:00 - 17:30

Kijk hier het live event terug & lees hier vragen uit de chat

 

Het bruist in Gelderland op het gebied van mode en textiel! Samenwerking op gebied van onderzoek en innovatie zorgen voor veel reuring en dynamiek in de verduurzaming van de mode- en textielsector in Nederland. Dit willen we, tijdens het FDFA, graag uitdragen bij het online event β€˜GIST x Mode Partners 025: Designing Circular Textile Ecosystems’ opΒ 30 juni 2021 van 16.00 – 17.30 uur.

Door wie
ArtEZ Future Makers, WUR Circular Fashion Lab en Kiemt binnen GIST Gelderse Innovators for Sustainable Textiles Γ©n de recent gevormde Mode Partners 025, een initiatief van ArtEZ University of the Arts (ArtEZ), State of Fashion, Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA), Museum Arnhem en Rijn IJssel.

Voor wie
Ondernemers, innovatiemanagers, creatieve professionals (zelfstandige ondernemers, ontwerpers), onderzoekers, studenten, beleidsmedewerkers overheid.

Programma
Gespreksleider Lucie Huiskens gaat in gesprek met DaniΓ«lle Bruggeman (ArtEZ), Franske van Duuren (Kiemt), Saskia Bak (Museum Arnhem) en Esther MuΓ±oz Grootveld (State of Fashion). Zij nemen ons mee in hoe er wordt samengewerkt in de regio op het gebied van onderzoek en innovatie in mode en textiel door GIST en Mode Partners 025 en hun visie, ambitie en rol in het ecosysteem. Vervolgens komen onderstaande drie concrete casussen aanbod die binnen de samenwerkingsverbanden zijn gedaan:

  • Proeftuin Duurzame Mode 025,Β geΓ―nitieerd vanuit de Cultuurregio 025, gaat in op de mogelijkheden en knelpunten van het mode ecosysteem door middel van een praktijkonderzoek, met Sebastiaan Kramer (FDFA) en Sophie Roumans (ROUMANS & galerie NEUS).
  • Going Circular Going Cellulose, een design-gedreven onderzoeksproject van Saxion University of Applied Sciences en ArtEZ University of the Arts dat mode- en productdesigners verbindt aan partners uit de industrie om nieuwe inzichten te ontwikkelen over multi-stakeholder co-creatie en circulair design, met DaniΓ«lle Bruggeman (ArtEZ) en Michelle Baggerman (GC2).
  • Textiel recycling,een aantal mooie voorbeelden van projecten van Wageningen University & Research, met Paulien Harmsen en Ellen Sillekens (Sympany).

 

 

Dit event wordt georganiseerd door onderstaande partners.Β 

 

 

 

 

 

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Arnhem en Provincie Gelderland.

Op de hoogte blijven van circulaire economie en energietransitie

Je aanmelding kan niet worden bewaard, probeer het nogmaals.
Bedankt voor je aanmeldig
* verplicht veld